Päijät-Hämeen Munuais- ja Maksayhdistys ry

Päijät-Hämeen Munuais- ja Maksayhdistys ry

Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistys on perustettu vuonna 1970. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti. Jäsenmäärä on noin 300. Yhdistys toimii Päijät-Hämeen alueella munuais- ja maksatauteja sairastavien, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjen etujen valvojana ja yhdessäolojärjestönä. Yhdistys toimii yhteistyössä muiden potilas- ja kansanterveysjärjestöjen kanssa. Jäsenmaksu on 18 euroa vuodessa.

Yhdistys tarjoa jäsenilleen
· Tietoa munuais- ja maksasairauksista ja niiden ennaltaehkäisystä sekä elinsiiroista
· Hoidon saatavuuden valvontaa
· Retkiä, harrastus- ja liikuntapalveluita
· Vertaistukitoimintaa
· Tiedotusta
· Hoitoyksiköiden potilasystävyyttä
· Hoitohenkilökunnan kanssa yhdessä suunniteltuja kursseja

Yhdistys on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta
VAU ry:n jäsen


 

Toimintakykyä tukevia harjoituksia fysioterapeutin ohjauksessa

 

Kehon ja mielen kuuntelua fysioterapeutti Ilona Siitosen ohjauksessa verkossa keskiviikkopäivisin klo 12-13.

Varaa itsellesi tuoli ja keppi (harjanvarsi) sekä lattialle mukava alusta. Mukaan voi liittyä joka kerta tai yksittäisellä kerralla. Ystävällisesti tule ajoissa, jotta pääset mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Fysioterapeutti Ilona Siitonen ohjaa 17.3. lähtien kymmenen viikon ajan keskiviikkoisin klo 12–13 toimintakykyä tukevan harjoituksen verkossa livenä. Pirkanmaan, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen munuais- ja maksayhdistysten järjestämiin harjoituksiin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Harjoituksiin osallistuminen on maksutonta. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii, joka kerta tai satunnaisesti.

Harjoitukset toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä. Microsoft Teamsin voi ladata koneelleen tai älylaitteelleen maksutta. Tietokoneella Teamsiin voi liittyä myös selaimella ilman sovelluksen asentamista.

Liity mukaan harjoituksiin keskiviikkoisin Microsoft Teamsissa (siirryt linkistä Teamsiin). Tulethan ajoissa ja viimeistään tasan klo 12 linjoille.

Harjoitusten tallenteet julkaistaan myöhemmin liiton Youtube-kanavalla (siirryt linkistä YouTubeen). Jotta häiriötön tallenne saadaan tehtyä, harjoitukseen ei tapahtumaan voi liittyä myöhässä.

Kiinnostaisiko yhdistystoiminta?

Olisiko sinulla tarmoa ja uusia ajatuksia Päijät-Hämeen munuais- ja maksayhdistyksen toimintaan? Siellä, kuten muissakin liiton yhdistyksissä, otetaan mielihyvin vastaan uusia ihmisiä yhdistyksen hallitukseen.

Merkityksellistä vaikuttamis- ja vapaaehtoistyötä voi toki tehdä myös hallituksen ulkopuolella.

Ole rohkeasti yhteydessä esim hallituksen jäseniin .

Sinua tarvitaan, ja ehkä voisit löytää vapaaehtoistyöstä jotain, mitä juuri sinä tarvitset !

www.muma.fi

Lahden kaupungin uimahallit ja kuntosalit on suljettu yleisöltä maaliskuun loppuun asti.

Lahden hallit ovat avoinna  rajoitetusti toistaiseksi kuntoutijille ja niille, jotka eivät muutoin pääse kunnolla liikumaan. Halleihin otetaan kerralla 1/4 maksimimäärästä asiakkaita. Nettisivuilla eri hallien aukioloajat.

 

Harjulan Setlementti ry:n vesijumpparyhmät alkavat huhtikuussa ti 6.4. ja pe 9.4.2021 mikäli rajoitukset päättyvät maaliskuun lopussa.