Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry

Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry toimii näkövammaisten etu- ja palvelujärjestönä Päijät-Hämeessä. Yhdistys on perustettu vuonna 1943.
Yhdistys on Näkövammaisten Keskusliitto ry:n jäsenjärjestö.
Alueellisen toiminnan keskus sijaitsee Lahdessa, josta löytyvät yhdistyksen toimintakeskus sekä loma- ja kurssikeskus Lepola.

 

KEVÄTKOKOUSKUULUMISET
Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry:n kevätkokous pidettiin ke 27.3.2019 Loma- ja kurssikeskus Lepolassa. Kokoukseen osallistui 16 varsinaista jäsentä, 1 kannatusjäsen, 3 avustajaa ja 1 toimihenkilö. Kokouksen avaajana toimi pj. Veli-Matti Santavuori, puheenjohtajana Näkövammaisten Liiton palvelulinjan johtaja Johanna Reiman ja sihteerinä yhdistyksen toimistosihteeri Laura Lahtinen.
Hallituksen laatima kertomus v. 2018 hyväksyttiin pienin muutoksin, tilinpäätös v. 2018 vahvistettiin ja tili- ja vastuuvapaus myönnettiin tilivelvollisille.
 

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Hei! Mietin tuossa saunoessani, miten on vuosi lähtenyt etenemään. No ainakin kevät on jo pitkällä. Istuin parvekkeellani ja oli +18 astetta lämmintä.
Kissani Lotta makasi ”ketarat” levällään sohvalla aurinkoa ottaessaan. Alku vuosi on ollut erittäin mielenkiintoinen ja haastavakin. Olemme kokeilleet jotain uutta ja vanhaakin. Eniten olen meistä ylpeä, että saimme aloitettua nuorisoklubin.
Hankimme toimintakeskukseen television ja äänentoistolaitteet. Saimme niihin avustusta Lions Club Hollola Kapatuosio ja Lions Club Hollolalta, joten kiitos heille.
Näitä laitteita voimme käyttää muuhunkin tarkoitukseen, esim. mahdollisesti elokuvakerhoon, musiikkikerhoon tai vain kuunnelmien kuuntelun. Kaikki on mahdollista.
Ole sinäkin aktiivinen ja kerro mikä olisi sinun ideasi.


On ollut ilo huomata, että uusiakin jäseniä tulee tasaisesti ja osa heistä aktivoituu myös yhdistyksen toimintaan. Olen myös ylpeä siitä, että saimme järjestettyä Koko perheen kevätpäivän. Vierailijoita oli n. 200. Kiitos kaikille mukana olleille. Kiitos kuuluu eritoten vapaaehtoisille, jotka mahdollistivat koko tapahtuman. Liikunta-asiamiehen vanhemmat ja nuorisoasiamiehen isä ja tuttavat olivat tiiviisti mukana tapahtumassa grillaamassa makkaroita ja paistamassa muurinpohjalettuja.

Itse odotan kovasti kesää. Vietän juhannusviikolla lapsuuteni maisemissa Kerimäen Luotojärvellä viikon. Se on sellainen tositv-viikko. Eli vietän viikon mökissä missä ei ole sähköä. Vedet tulee ja menee jos itse kantaa. Jääkaappi on kaivossa ja huussi on suonlaidalla. Mie pärjään kyllä. Se on hieno testata itseään. Kesän toinen loma on Pylkönmäellä, siellä saan opetusta laulamiseen ja tietysti mökkeilyä. Elokuussa vierailen vielä Alanyassa Turkissa. Ja sitten alkaakin jo yhdistyksen syksy. Toivon Sinulle erittäin mukavaa, lämmintä ja turvallista kesää.
Muista Sinä olet tärkeä!
T. Veli-Matti
 


TÄRKEÄÄ TIETOA JÄSENKIRJEESTÄ JA SEN SISÄLLÖSTÄ
 

ILMESTYMISAIKATAULU VUONNA 2019
Jäsenkirje ilmestyy vuonna 2019 neljä (4) kertaa. Kirjeisiin tarkoitettu aineisto on oltava toimistolla viikkoa ennen ilmestymispäivää.
Vuoden loput 2019 ilmestymispäivät ovat: ke 7.8. vko 32 ja ke 16.10. vko 42.
 

TIETOA SISÄLLÖSTÄ
- Mikäli ilmoituksessa ei mainita paikkaa, tapahtuma / tilaisuus järjestetään yhdistyksen toimintakeskuksessa (Puistokatu 9, Lahti).
- Toimintakeskuksessa järjestettävissä tilaisuuksissa peritään kahvirahana 2 € / hlö, ellei ilmoituksessa erikseen muuta mainita.
- Kaikkiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin paitsi tiistaikahviloihin ilmoittaudutaan toimistoon p. (03) 752 1542 tai toimisto@phn.fi, ellei ilmoituksessa muuta mainita.
 

HUOM.! TÄRKEÄÄ ASIAA ILMOITTAUTUMISISTA
Pelkkä pankkiin maksaminen ei ole ilmoittautuminen. Pitää ehdottomasti erikseen ilmoittautua toimistolle. Maksaessasi pankkiin käytä viitenumeroa ja viestiä, jos molempia ei saa laitettua, käytä viitettä.